Празничен чийзкейк с Philadelphia

Време за подготовка: 40 минути
Време за готвене: 80 минути + охлаждане
Порции: 8-10

Продукти за основата:
150 г разтопено масло
50 г шамфъстък
230 г овесени бисквити на малки парченца

За пълнежа:
2 опаковки Philadelphia Original
350 г захар
3 с.л. брашно
50 мл кокосово мляко
5 яйца
3 жълтъка

За топинга:
2 опаковки Philadelphia Original
60 г пудра захар
2-3 с.л. пълномаслена сметана

За декорация:
Шамфъстък
Малини, боровинки
3-4 клонки пресен розмарин

Начин на приготвяне:
Загрейте фурната до 175°C. Сложете шамфъстъка в кухненски блендер и смелете. Добавете бисквитите, смелете отново и налейте разтопеното и охладено масло.

Изсипете сместа в намаслена форма за печене с падащо дъно и диаметър 20-22 см. и опакована с алуминиево фолио отвън. Притиснете добре, за да оформите стабилна основа и печете 7 минути. Извадете от фурната и охладете.

Пригответе пълнежа. В голяма купа сложете крем сиренето, добавете захарта и разбийте до пухкава смес. Налейте кокосовото мляко и разбийте отново. Добавете брашното, смесете отново и прибавете едно по едно яйцата.

Излейте сместа върху охладената основа, поставете в голяма дълбока тава, налейте вода, която да стига до средата на съда за печене и печете 80 минути в загрята до 140°C фурна. Изключете фурната, открехнете вратата и оставете чийзкейка за около 30 минути. Извадете от фурната, охладете до стайна температура, а след това оставете в хладилник за 3-4 часа.

Пригответе крема за гарниране. В голяма купа сложете крем сиренето, добавете захарта и сметаната и разбийте добре. Покрийте чийзкейка с крем сиренето, поръсете със смлян шамфъстък и гарнирайте с пресни плодове и клонки розмарин.

Вдъхнови се от нашите chef-готвачи и приготви невероятния празничен чийзкейк с Philadelphia: