Пролетен чийзкейк с Philadelphia и ягоди

Необходими продукти:
За основата:

200 г бисквити по избор
¼ ч.ч. захар
5 с.л. разтопено масло

За чийзкейка:
450 г Philadelphia Original XL
100 мл подсладено кондензирано мляко
1 пакетче желатин
50 мл вода за разтваряне на желатина
2 с.л. пудра захар
270 г течна сметана
400 г пасирани ягоди
1 ч.л. ванилова есенция

За декорация:
около 200-300 г ягоди

Начин на приготвяне:
Натрошаваме бисквитите на ситни трохи и смесваме с разтопеното масло до получаване на хомогенна смес.
Разстиламе сместа на дъното на форма за чийзкейк /около 24 см диаметър/, като я притиснете добре, за да стане стабилна основата. Оставяме в хладилника, за да стегне, докато приготвяме крема.

Започваме подготовката на желатина, който заливаме със студена вода и го оставяме да набъбне. Втечнява се на водна баня (без да се оставя да заври) и го оставя настрана. В голяма купа смесваме Philadelphia Original XL, сметаната, захарта и ванилията. Разбъркваме добре до гладка смес. Добавяме разтопения желатин и разбъркваме до пълно смесване.

Накрая добавяме пасираните ягоди, като се разбъркват добре. Получената смес изсипваме върху основата във формата и прибираме в хладилник за една нощ.

След като чийзкейкът стегне, го изваждаме от формата и прехвърляме на поднос.
Разпределяме ягодите върху крема, като за още повече цвят може да добавим листенца мента.