Кроасани с яйчена салата, аспержи и прошуто

Време за подготовка: 15 минути
Време за готвене: 20 минути
Порции: 4

Продукти
4 кроасана
1 малка връзка аспержи
1 с.л. зехтин
100 г прошуто
30 г пармезан на люспи
сол и черен пипер на вкус

За крема
4 твърдо сварени яйца
1 опаковка крем сирене Philadelphia Herbs 175 г
1 с.л. дижонска горчица
1 с.л. лимонов сок
сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:
Отчупваме твърдата част на аспержите, белим част от стъблото и слагаме в купа.

Поливаме със зехтина, посоляваме, подправяме с черен пипер и разбъркваме.

Загряваме грил тиган на средно висока температура. Слагаме аспержите и готвим 2-4 минути, докато останат следи от грила и омекнат леко.

В купа слагаме крем сиренето, добавяме нарязаните на дребно яйца, горчицата и лимоновия сок. Посоляваме, подправяме с черен пипер и разбъркваме.

Разрязваме кроасаните на две и запичаме в сух тиган до златисто.

Намазваме долната част с крем сиренето, отгоре слагаме резен прошуто и няколко аспержи.

Поръсваме с люспи пармезан и покриваме с капачето.

Сервираме веднага.