Торта с ягоди и крем от Philadelphia Original

За блатовете:
6 яйца
180 г захар
180 г брашно
1 с.л. разтопено масло
2 ч.л. бакпулвер
50 г орехи

За крема:
300 г крем Philadelphia Original XL
200 мл сладкарска сметана
80 г пудра захар
1 ч.л. ванилия
150 г конфитюр от ягоди Zuegg
За декорация:
300 г пресни ягоди
орехи
листа от мента
какао на прах

Начин на приготвяне
Загряваме фурната на 180°C. В голяма купа разбиваме яйцата, захарта и разтопеното масло с миксер до получаване на пухкава смес. Отделно смесваме брашното и бакпулвера, след което ги добавяме към яйчената смес и разбъркваме добре.

Прибавяме смлените орехи и разбъркваме. Изсипваме тестото в намазана с масло и набрашнена форма с диаметър около 24 см. Печем блатовете в предварително загрятата фурна за 25-30 минути.

В дълбока купа разбиваме Philadelphia Original XL със сметаната и пудрата захар, докато сместа стане гладка и пухкава. Добавяме ванилията и разбъркваме.

Нареждаме блатовете като редуваме крем с Philadelphia Original, отгоре слагаме от конфитюра от ягоди.

Поставяме последния блат и слагаме крем. Декорираме с цели ягоди, орехи, мента и какао на прах.

Оставяме тортата в хладилника за поне 4 часа.