Необходими продукти:
За тестото:
150 г брашно
75 г студено масло
1 бр. жълтък
1 с.л. студено прясно мляко
35 г пудра захар
1 щипка сол
За крема:
70 г пудра захар
кора от ½ лайм или лимон
100 мл течна сметана 35%
100 г Philadelphia Original
2 бр. яйца
1 равна с.л. нишесте
1 бр. желатин
Начин на приготвяне:
За тестото:
Брашното се смесва заедно с пудрата захар и щипка сол. Маслото се нарязва на парченца и се омесва с ръце в брашнената смес до образуването на трохи. Добавят се жълтъкът и лъжицата мляко и се омесва гладко маслено тесто.
По дъното и стените на форми за тарталети се разпределя тестото. Тестото се надупчва с вилица и формите се прибират в хладилник за 20 минути.
Пекат се в предварително загрята на 180°C фурна за 15 минути или докато блатовете почервенеят. Готовите основи за тарталети се изваждат внимателно от формите, докато са още топли и се оставят да изстинат напълно върху решетка.
За крема:
Желатинът се накисва в малко вода.
В дълбок съд се смесват Philadelphia Original, сметаната, нишестето, яйцата, пудрата захар и кората от лайм. Всички съставки се разбъркват добре. Получената смес се слага на слаб огън или на водна баня и се вари 5 минути, след което се сваля от котлона. Добавя се желатинът и се разбърква добре.
След като се охлади, кремът се разпределя в основите на тарталетите. Отгоре се подреждат свежи малини и листа мента.
Добър апетит!