Необходими продукти
За брауни блата:
40 г масло
30 г тъмен шоколад, начупен на парчета
1 ванилия
1 голямо яйце (стайна температура)
60 г захар
30 г кафява захар
20 мл олио
щипка сол
10 г какао
20 г универсално брашно
щипка бакпулвер
За целувчения крем:
3 белтъка
2/3 ч.ч. захар
щипка сол
1 ванилия
За розовия крем:
150 г Philadelphia Original
70 г меко масло
2/3 ч.ч. пудра захар
1 ванилия
розова сладкарска боя (по желание)
За декорация:
100 г малини
50 г разтопен черен шоколад
Начин на приготвяне:
Първа стъпка на рецептата е да подготвим брауни блатовете. Загряваме фурната на 175°C. Разтапяме черния шоколад с маслото на водна баня и оставяме да се охлади леко и след това към него добавяме ванилията.
В купа разбъркваме бакпулвера и брашното.
А в друга разбиваме яйцата, двата вида захар, олиото и солта. Добавяме шоколадовата смес и разбиваме енергично, докато се получи гладка текстура. След това към нея прибавяме какаото, като внимаваме да не се образуват бучки. Внимателно добавяме брашното с бакпулвера. В тавичка с формата на сърце (около 18х20 см) разпределяме половината смес на тънък, равномерен слой. Печем около 35 минути и оставяме настрани да изстине. След това слагаме и другата половина да се изпече.
Целувченият крем се подготвя на водна баня, като в термоустойчива купа смесваме белтъците, захарта и солта. Разбъркваме непрекъснато с телена бъркалка или миксер, докато захарта се разтвори изцяло. След това сваляме от котлона, добавяме ванилията и с миксер продължаваме да разбиваме на висока скорост за около 6-8 минути, докато се сгъсти.
За розовия крем в купа поставяме маслото, Philadelphia Original, ванилията и солта и бъркаме с миксер докато се получи лека и кремообразна текстура.
Постепенно добавяме пудрата захар заедно със сладкарската боя, докато се смеси добре. Поставяме в пош с накрайник и оставяме в хладилника за около час.
За сглобяването на мини тортата: върху брауни блата оформяме слой от целувчения крем с помощта на пош, отгоре слагаме втория блат и намазваме с разтопения шоколад. Декорираме с розовия Philadelphia крем, оформяйки розички със сладкарски пош. Добавяме свежи малини за завършек.