Необходими продукти:
300 г черен шоколад
300 г Philadelphia Original
35 г мед
60 г меко масло
За овалване:
Какао на прах
Ситно нарязан шамфъстък
Ситно нарязани печени бадеми
Кокосови стърготини
Ситно нарязани сушени малини
Начин на приготвяне:
В огнеупорна купа слагаме шоколада и разтопяваме на водна баня.
В купа слагаме Philadelphia-та и меда, и разбиваме с шпатула. Добавяме разтопения шоколад и разбъркваме до пълното смесване на продуктите. Прибавяме мекото масло, смесваме отново и изливаме сместа в покрита с хартия тавичка с размери приблизително 20х125 см. Прибираме в хладилник за 3-4 часа, докато сместа стегне.
Изваждаме сместа от съда и нарязваме на квадрати.
Овалваме трюфелите с какао, кокосови стърготини, бадеми, шамфъстък и сушени малини.
Подреждаме в подходящ съд и сервираме.