Тирамису с ягоди и боровинки

Необходими продукти:

2 опаковки бишкоти
2 с.л. разтворимо кафе
1 с.л. захар
1 чаша вряла вода
450 г Philadelphia Original
100 г захар
2 с.л. ликьор или бренди с аромат на бадеми
480 г бита сметана
1 ч.л. неподсладено какао на прах
120 г ягоди
120 г боровинки

Начин на приготвяне:

Подреждаме 1 опаковка от бишкотите на дъното на тава. Разтваряме разтворимото кафе и 1 с.л. захар във вряща вода. С четка намазваме бишкотите с получилата се смес от кафето.

Към Philadelphia Original добавяме захарта и ликьора, като разбъркваме, докато се смесят. Разпределяме половината от сместа с Philadelphia върху бишкотите. Добавяме отгоре боровинките и нарязаните ягоди. След това слагаме останалите бишкоти и ги намазваме с останалото кафе. С лъжица разпределяме останалата смес от Philadelphia върху реда бишкоти. Поръсваме с какао. Оставяме в хладилника за 4 часа или за една нощ.