Тирамису в чаша

Необходими продукти:
200 г Philadelphia Original
500 мл прясно мляко
50 г захар + допълнително още 4 г
10 г ванилия
400 мл вода
100 г брашно
2 жълтъка
200 г бишкоти
5 г разтворимо кафе

За декорацията:
какао на прах
зърна кафе
настърган шоколад

Начин на приготвяне:
За крема:
Добавяме жълтъците и захарта в купа и разбиваме. Добавяме брашното и разбиваме отново. Наливаме малко мляко и разбиваме.

Останалото мляко изсипваме в малка тенджера, докато не кипне. Добавяме сместа от жълтъците и ванилията.

Разбъркваме, докато сместа стане гъста. Оставяме настрани да изстине. След това добавяме Philadelphia-та и разбиваме, докато стане кремообразна смес.

За сместа с кафе:
В купа добавяме вода, разтворимо кафе и захар и разбъркваме. Топим една по една бишкотите в кафето.

Сглобяване:
В чаши нареждаме напоените бишкоти и от крема. Продължаваме в този ред, докато продуктите не свършат. За финал декорираме с какао, настърган шоколад и зърна кафе.