Ягодова панакота

Необходими продукти:
120 г Philadelphia Original
2 ч.ч. сладкарска сметана
½ ч.ч. захар
1 ч.л. ванилов екстракт
2 с.л. желатин на прах
¼ ч.ч. студена вода
1 ч.ч. пресни ягоди, обелени и нарязани + допълнително за декорация
¼ ч.ч. пудра захар

Начин на приготвяне:
В малка купа смесваме студената вода и желатина и оставяме да престои около 5 минути.

В тенджера загряваме сметаната и захарта на среден огън, като разбъркваме от време на време, докато захарта се разтвори. Внимаваме да не заври. След като захарта се разтвори добре, махаме от огъня, прибавяме ваниловия екстракт и отново разбъркваме.

След като сметановата смес се охлади, добавяме набъбналия желатин и разбъркваме, докато се разтвори напълно.

В блендер или кухненски робот пюрираме нарязаните ягоди до гладкост. Добавяме пудрата захар и Philadelphia крем сиренето към ягодовото пюре и разбъркваме добре.

Изсипваме ягодовата смес в сметановата и разбиваме, докато двете смеси се комбинират напълно.

Разпределяме равномерно сместа в няколко чаши и след това ги охлаждаме в хладилник за поне 4 часа или до пълно стягане на сместа.

Преди да сервираме, гарнираме с пресни ягоди.