Необходими продукти:
250 г пресни или замразени малини
2 с.л. захар
1 с.л. цели листа розмарин
1 с.л. царевично нишесте
За муса с Philadelphia:
300 г Philadelphia Original
100 мл пълномаслена сметана
1 с.л. ванилов екстракт
200 г бял шоколад
1 с.л. захар
За украса:
Пресни малини
листа розмарин
Начин на приготвяне:
В касерола слагаме малините, захарта и листа розмарин. Слагаме на средно силен огън и готвим 3-4 минути, докато плодовете пуснат сока си. Намаляме котлона, добавяме разтвореното в малко вода нишесте, разбъркваме и готвим 10-15 минути, докато сместа се редуцира и стане с консистенция на желе. Прецеждаме през фина цедка, покриваме с фолио и прибираме в хладилник.
Разтопяваме шоколада на водна баня, на средно силен огън. Разбиваме сметаната с миксер, докато се сгъсти, добавяме Philadelphia-та, ваниловия екстракт и захарта и разбиваме добре. Слагаме разтопения шоколад, смесваме и прибираме сместа в хладилник за 4 часа.
В пош със звездовиден накрайник слагаме няколко лъжици от муса, добавяме 1-2 ч.л. малиново желе и разбъркваме леко. Редуваме мус и желе, докато запълним поша.
Изстискваме муса в подходящи чаши, гарнираме с малини и листа розмарин и сервираме.