Необходими продукти:
За какаовия блат:
6 големи яйца
¾ ч.ч. бяла захар
1ч.л. ванилов екстракт
1ч.ч.брашно
⅓ ч.ч. какао
1 ч.л. сода бикарбонат
½ ч.ч. кокосови стърготини
За Philadelphia пълнежа:
¾ ч.ч. студена пълномаслена сметана
½ ч.ч. омекнало масло
Philadelphia Original XL
½ ч.ч. сладко кондензирано мляко
1 ч.л. малинов екстракт
Малинов сос:
2 ч.ч. пресни малини
3 с.л. малинов ликьор или безалкохолен сироп
Начин на приготвяне:
За какаовото тесто:
Загряваме фурната на 180°C и покриваме с хартия за печене средно голяма правоъгълна тавичка (около 30 х 40 см).
Смесваме яйцата, захарта и ванилията с миксер на висока скорост за 5-7 минути – докато яйцата набъбнат и станат бели на цвят. В отделна купа смесваме брашното, какаото и содата. С лъжица разбъркваме сухите и мокрите съставки и разстиламе сместа за тестото върху тавичката. Печем в предварително загряла фурна за 20 минути.
Поръсваме обилно горещия блат с кокосови стърготини, покриваме с фолио и завиваме рулото. Оставяме настрана, за да изстине напълно.
За крема с Philadelphia:
Когато тестото е охладено, подготвяме крема за пълнеж. Смесваме Philadelphia Original с маслото в голяма купа и бъркаме за 3-4 минути до кремообразна смес. Добавяме подсладеното кондензирано мляко и малиновия екстракт и смесваме с миксер за около минутка. В отделна купа разбиваме сметаната до твърди връхчета. Прибавяме Philadelphia Original с маслото и бъркаме на средна скорост за около 30 секунди. Внимаваме да не разбием сместа прекалено много. Прибираме в хладилника, докато приготвим малиновия пълнеж.
За да приготвим малиновия сос, смесваме намачкани малини с ликьор.
За сглобяването на рулото:
Много внимателно развиваме какаовия блат. Първо намазваме малиновия сос, а след това добавяме и крема с Philadelphia. Внимателно навиваме рулото наново по същия начин, както е било завито с фолиото.
Прибираме рулото в хладилника за поне 4 часа или най-добре за цяла нощ.