Тиквено руло с крем Philadelphia

Необходими продукти:
За тестото:

¾ ч.ч. брашно
20 г разтопено масло
2 ч.л. канела
1 ч.л. сода
1 ч.л. джинджифил
½ ч.л. индийско орехче
½ ч.л. сол
1 ч.ч. захар
3 големи яйца
⅔ ч.ч. тиквено пюре

За пълнежа:
Philadelphia Original
1 ч.ч. пудра захар
¼ ч.ч. разтопено масло, несолено
1 с.л. тиквено пюре
1 ч.л. ванилов екстракт

Допълнителен крем за покритие:
150 г Philadelphia Original
50 г масло (стайна температура)
100 г пудра захар
1 ч. л. ванилова есенция
2-3 с. л. прясно мляко (за разреждане, ако е необходимо)

За декорация:
орехи (по желание)

Начин на приготвяне:
Предварително загряваме фурната на 180°C. Покриваме правоъгълна тава с хартия за печене.

Смесваме маслото, канелата, содата, джинджифила, индийското орехче и солта в средно голяма купа. Разбиваме с миксер захарта и яйцата в друга купа и към тях добавяме тиквеното пюре. Прибавяме брашното и разбъркваме до хомогенна смес. Изсипваме сместа в предварително подготвената тава. Печем за около 10-15 минути – когато забодем клечка за зъби в тестото, тя трябва да излиза чиста от него. Разстиламе тестото върху чиста кухненска кърпа. Започвайки от късата страна на тестото, навиваме на руло и тестото, и кърпата, и го оставяме така да изстине за около 30 мин.

През това време правим пълнежа – в голяма купа разбиваме до гладкост Philadelphia Original, пудрата захар, маслото, тиквеното пюре и ванилията.

Изрязваме голямо парче фолио върху плота и внимателно разгъваме тестото отгоре. Намазваме с Philadelphia пълнежа и го навиваме. Завиваме рулото и след това го прехвърляме в чиния. Оставяме в хладилника за поне 2 часа, за да стегне добре.

През това време подготвяме и крема, който е отгоре. За него трябва да разбием Philadelphia Original и маслото в купа, докато сместа стане гладка и кремообразна. Постепенно добавяме пудрата захар и ванилията, като разбиваме, докато получим лек и пухкав крем. Ако сместа е твърде гъста, добавяме прясно мляко по малко, за да постигнем по-мека консистенция за лесно нанасяне.

При сервиране нанасяме крема върху рулото, като го разпределяме равномерно с шпатула. По желание поръсваме рулото с орехи.