Необходими продукти:
За браунито:
120 г шоколад, начупен на парчета
100 г масло
150 г захар
2 яйца
100 г брашно
1 ч.л. ванилов екстракт
щипка сол
За тиквения чийзкейк слой:
200 г Philadelphia Original (на стайна температура)
100 г тиквено пюре
70 г захар
1 яйце
1 ч.л. канела
½ ч.л. индийско орехче (по желание)
½ ч.л. ванилов екстракт
Загряваме фурната на 180°C. Покриваме квадратна тавичка (около 20х20 см) с хартия за печене.
За браунуто разтопяваме в малка тенджера маслото и шоколада на слаб огън, като разбъркваме, докато се получи гладка смес. Оставяме леко да се охлади. В купа смесваме захарта и яйцата. Разбъркваме с миксер, докато сместа стане пухкава и светла. Добавяме разтопения шоколад и ванилията към яйчената смес и разбъркваме добре. Добавяме брашното и щипката сол, като разбъркваме, докато получим гладко тесто. Изсипваме ⅔ от брауни сместа в тавичката и заглаждаме.
За тиквения чийзкейк слой – в купа разбъркаме Philadelphia Original и захарта, докато се получи гладка и кремообразна смес. Добавяме яйцето, тиквеното пюре, канелата, индийското орехче и ванилията. Разбъркваме, докато се получи хомогенна смес.
Пристъпваме към сглобяването на тиквеното чийз брауни. Върху брауни слоя в тавичката разпределяме равномерно тиквения чийзкейк.
Добавяме останалата ⅓ от брауни сместа на различни места върху тиквения слой. С помощта на клечка за зъби или нож правим спираловидни движения, за да създадем мраморен ефект. Печем около 35-40 минути, докато краищата са твърди, а центърът леко мек. Оставямебраунито да изстине напълно в тавичката, след което го нарязваме на квадрати.