Необходими продукти:
За основата:
200 г бисквитки
1 с.л. захар
80 г разтопено масло
За крема:
300 г Philadelphia Original XL (на стайна температура)
200 г Philadelphia Cottage
200 мл сладкарска сметана
150 г захар
3 яйца (на стайна температура)
1 с.л. брашно
1 с.л. ванилов екстракт
щипка сол
За украса:
50 г разтопено масло
100 г бисквити, натрошени (може да се използват същите като за основата)
Начин на приготвяне:
В кухненски робот натрошаваме бисквитите на трохи. Добавяме маслото и захарта и продължаваме да бъркаме, докато съставките се смесят хубаво.
Притискаме основата равномерно на дъното на форма за торта (около 22 см диаметър) с падащ ринг. Оставяме я в хладилника докато приготвяме крема.
За крема в купа смесваме Philadelphia Original XL и Philadelphia Cottage, докато се получи гладка смес. Добавяме захарта и разбъркваме.
Добавяме яйцата едно по едно, като разбъркваме след всяко добавяне.
След това прибавяме сладкарската сметана, ваниловия екстракт, щипката сол и брашното и разбъркваме, докато кремът стане хомогенен.
Изсипваме крема върху бисквитената основа.
За украсата отново натрошаваме допълнтелните бисквитки на трохи и ги смесваме с разтопеното масло.
Поръсваме равномерно върху крема, за да се образува горен слой.
Печем чийзкейка в предварително загрята фурна на 160°C за около 40 минути или докато кремът стегне, но все още е леко мек в центъра.
Изключваме фурната и оставяме чийзкейка да изстине вътре с леко отворена врата за около час.
Охлаждаме го в хладилника за поне 4 часа (или най-добре за една нощ), за да стегне добре.