Троен шоколадов кейк с Philadelphia Milka

Необходими продукти:
За кекса:

200 г брашно
50 г какао на прах
1 пакетче бакпулвер (10 г)
щипка сол
150 г захар
3 яйца
100 мл олио
150 мл прясно мляко
1 ч.л. ванилов екстракт

За пълнежа с Philadelphia:
150 г Philadelphia Original
150 г Philadelphia Milka
100 г захар
1 яйце
4 ч.л. брашно
1 ванилия

За шоколадовата глазура:
100 г черен/млечен шоколад

За украса:
Настърган шоколад или шоколадови стърготини / по желание

Начин на приготвяне:
Загряваме фурната на 180°C и подготвяме форма за кекс, като я намазним и поръсим с малко брашно.
За пълнежа разбиваме Philadelphia Original и Philadelphia Milka заедно с яйцето и брашното до еднородна смес. Прибавяме захарта и ванилията и разбъркваме добре.

За кейка смесваме в купа брашното, какаото, бакпулвера и щипката сол.
В друга купа разбиваме яйцата със захарта до пухкав крем. Добавяме олиото, млякото и ваниловия екстракт.
Постепенно добавяме сухите съставки към течните, като разбъркваме до получаване на гладка смес.

Слагаме половината смес във формата и отгоре слагаме Philadelphia пълнежа, като завършваме и с останалата част от сместа и печем около 35-40 минути. Проверяваме с клечка – тя трябва да излезе суха.
Оставяме кекса да се охлади напълно и го изваждаме от формата.

Изсипваме сместа във формата и печете около 35-40 минути. Проверяваме с клечка – тя трябва да излезе суха.
Оставяме кекса да се охлади напълно и го изваждаме от формата.

За крема, в купа смесваме Philadelphia Original, Philadelphia Milka и пудрата захар. Разбиваме до гладък и кремообразен вид.
Нанесяме тънък слой от крема върху охладения кекс или го сервираме като пълнеж, ако разрежете кекса хоризонтално.

За шоколадовата глазура загряваме сладкарската сметана в малка тенджерка, без да я оставяме да заври. Сваляме от котлона и добавяме начупения шоколад. Разбъркваме до гладка и лъскава текстура. Добавяме маслото за блясък.

Изсипваме глазурата върху охладения кекса, като оставим да се стече по страните. За финал поръсваме с шоколадови стърготини.