Тиквено руло с Philadelphia

Необходими продукти:
За тестото:

¾ ч.ч. брашно
2 ч.л. канела
1 ч.л. сода
1 ч.л. джинджифил
½ ч.л. индийско орехче
½ ч.л. сол
1 ч.ч. захар
3 големи яйца
⅔ ч.ч. тиквено пюре

За пълнежа:
1 опаковка Philadelphia Original, на стайна температура
1 ч.ч. пудра захар
¼ ч.ч. разтопено масло, несолено
1 с.л. тиквено пюре
1 ч.л. ванилов екстракт

Начин на приготвяне:
Предварително загряваме фурната на 180°C. Намазняваме правоъгълна тава и я покриваме с хартия за печене.

Смесваме маслото, канелата, содата, джинджифила, индийското орехче и солта в средно голяма купа. Разбиваме с миксер захарта и яйцата в друга купа и към тях добавяме тиквеното пюре. Прибавяме брашното и разбъркваме до хомогенна смес. Изсипваме сместа в предварително подготвената тава. Печем за около 10-15 минути – когато забодем клечка за зъби в тестото, тя трябва да излиза чиста от него. Разстиламе тестото върху чиста кухненска кърпа. Започвайки от късата страна на тестото, навиваме на руло и тестото, и кърпата, и го оставяме така да изстине за около 30 мин.

През това време правим пълнежа – в голяма купа разбиваме до гладкост Philadelphia Original, пудрата захар, маслото, тиквеното пюре и ванилията.

Разпъваме голямо парче фолио върху плота и внимателно разгъваме тестото отгоре. Намазваме с Philadelphia пълнежа и го навиваме отново (този път без кърпата). Увиваме рулото и след това го прехвърляме в чиния. Оставяме в хладилника за поне 2 часа, за да стегне добре.