Джинджифилова торта с круши и карамел

Необходими продукти:
За крема:

480 г Philadelphia Light
220 мл готварска сметана
50 г пудра захар
25 мл сок от круши

За джинджифиловите блатове:
200 мл рапично масло
225 г Philadelphia Original
240 мл бътърмилк
400 г захар
1 ч.л. джинджифил
1 и 1/2 ч.л. канела
1/2 ч.л. ванилов екстракт
480 г брашно за кекс
6 г бакпулвер
3 яйца
4 г сол

За соления карамел:
200 г захар
50 г масло
180 г течна сладкарска сметана
ванилия
1/4 ч.л. морска сол

За декорацията:
Няколко цели круши

Начин на приготвяне:
Загряваме фурната до 180°С. Намазняваме 4 форми с диаметър 21 см. След това смесваме Philadelphia с олиото, яйцата, бътърмилка, захарта и ваниловия екстракт.

В отделна купа смесваме сухите съставки – брашното, джинджифила, канелата, бакпулвера и солта и ги пресяваме през сито. Постепенно добавяме сухите към мокрите съставки и бъркаме, докато се образува гладка смес.

Разделяме сместа на 4 части и я изсипваме във формите. Печем за 30 минути, после оставяме настрана да се охлади.

За крема:
Разбиваме сметаната до твърдост. Бавно добавяме Philadelphia Light и захарта, като бъркаме през цялото време. Накрая добавяме сока от круши. Покриваме блатовете с крем и ги подреждаме един върху друг. С шпатула обилно намазваме от пълнежа и от външната страна на тортата.

За соления карамел:

Маслото се нарязва на кубчета. Захарта и сметаната се измерват като количество предварително. Изсипваме захарта в тенджера с възможно най-дебелото дъно, поставяме я на котлон с умерена температура, като я наблюдаваме непрекъснато и разклащаме от време на време, за да се разпредели добре захарта.

С мокра силиконова четка минаваме по стените на тенджерата, за да не оставят кристали от захарта.

В момента, в който се разтопи, я сваляме от котлона и маслото се изсипва наведнъж, като се разбърква енергично. Между горещия сироп и маслото ще се получи реакция и силно бълбукане на сместа.

След като маслото поеме напълно от захарния сироп започваме наливането на сметаната на тънка струйка при непрекъснато енергично разбъркване. Накрая се добавя и морската сол, разбърква се до стопяването ѝ.

Украсяваме тортата с цели круши и отгоре изсипваме стегналия карамел.