Необходими продукти:
За целувченото руло:
4 белтъка
250 г фина захар или пудра захар
1 ч. л. царевично брашно + 1 ч.л. лимонов сок
1 ч. л. ванилов екстракт
За крема:
400 г малини
1 с. л. пудра захар
220 г Philadelphia Original
Свежи плодове за декорация
Начин на приготвяне:
Загряваме фурната до 130°C/150°C
Разбиваме белтъците с миксер и постепенно добавяме задахарта.
Белтъците и захарта трябва да се превърнат в много гъста пяна. В същата купа разбиваме 1 ч. л. царевично брашно, 1 ч.л. лимонов сок и 1 ч. л. ванилов екстракт.
Белтъченият сняг се изсипва в тава, която предварително сме покрили с хартия за печене и се зарявнява с лъжица.
Печем около 25/30 минути, докато хване хрупкава кора, като вътрешността трябва да е по-мека. Целувченият блат се изважда от фурната и се оставя да се охлади. Предварително сме подготвили хартия за печене на плота. Върху нея обръщаме целуфченото руло, а хартията, върху която се е пекъл, я. отстраняваме
За крема, в купа смесваме Philadelphia Original и пудрата захар и разбъркваме. При получената смес добавяме измитите и намачкани малини.
Върху вече изстуденото руло намазваме от крема, помагаме си с шпатула.
Завиваме внимателно на руло. Готовият десерт го прехвърляме за 30 минути в хладилника.
При сервиране украсяваме със свежи плодове.