Великденски сладки с Philadelphia

Необходими продукти:
280 г брашно
½ ч.л. бакпулвер
¼ ч.л. сол
170 г несолено масло
¼ ч.ч. сметана
150 г захар
1 голямо яйце
1 ч.л. ванилов екстракт

За глазурата:
1 белтък, разбит на сняг
200 г Philadelphia Original
100 г бял шоколад
200 мл млечна сметана
различни цветове бои за оцветяване

Начин на приготвяне:
В средно голяма купа смесваме брашното, бакпулвера и солта. В друг съд с миксер разбиваме маслото, добавяме захарта и сметаната и бъркаме за около 2 минути. Добавяме яйцето и ванилията и разбиваме, докато съставките се смесят добре. Изсипваме сухите при мокрите съставки и ги разбъркваме на ниски обороти до получаване на тесто.

Разделяме тестото на 2 равни части и покриваме повърхността, на която ще го разточваме, с хартия за печене. Поставяме едната половина върху хартията и я покриваме с втори лист хартия за печене. Разточваме тестото до 5 мм дебелина и го прибираме в хладилника, покрито с хартията, за да не изсъхне. Оставяме го да втаса за 1-2 часа или за през нощта. Правим същото и с втората половина от сместа.

Оформяме сладки с помощта на формички. Разточваме наново неизползваните остатъци и повтаряме, докато изполваме всичкото тесто. Печем за 10 минути в предварително загрята фурна на 180°С.

За глазурата:
Докато изчакваме великденските ни бисквити да се охладят, приготвяме глазурата, като на водна баня разтапяме белия шоколад и оставяме да се поохлади. След като се охлади, го добавяме на тънка струйка към Philadelphia-та, като непрекъснато разбиваме с миксер, докато не получим гладък крем.

Разбиваме млечната сметана с миксер до меки връхчета и добавяме на части към крема, като разбъркваме с шпатула отдолу нагоре до пълното ѝ усвояване.

Разделяме глазурата в отделни купи и я смесваме с различни цветове по избор.

Внимателно нанасяме глазурата с пош върху всяка бисквита. Оставяме за 20 мин. бисквитите в хладилник, за да стегне добре глазурата.

Весели празници!