Необходими продукти:
За основата:
300 г брашно
150 г студено масло на кубчета
2 с.л. студена вода
За пълнежа:
70 г броколи
150 г пушена сьомга, нарязана на малки парченца
3 яйца
2 с.л. мляко
200 г Philadelphia Original
Щипка индийско орехче
Няколко капки прясно изтискан лимонов сок
Начин на приготвяне:
Загряваме фурната на 180°C и намазняваме дъното на форма за тарт с диаметър 23 см.
Изсипваме брашното и маслото в кухненски робот и разбиваме за 10 секунди, докато сместа започне да наподобява галета, прибавяме водата и разбъркваме за още 10. Изваждаме от кухненския робот и оформяме тесто. Разточваме основата за тарта върху набрашнена повърхност и я слагаме във формата за печене. Дупчим й дъното с вилица и я покриваме с фолио или хартия за печене. Отгоре изсипваме боб или ориз и печем в загрята фурна за 25 минути. След това премахваме хартията за печене и боба/ориза и печем само основата за още 5 минути.
През това време нарязваме броколите и ги сваряваме в кипяща вода.
Когато основата за киша ни е опечена, вдигаме температурата на фурната до 200°C.
Смесваме Philadelphia Original, яйцата, индийското орехче и млякото в голяма купа. Добавяме сол на вкус и когато броколите са сварени, ги прецеждаме и овкусяваме с лимонов сок.
Нареждаме половината от сьомгата равномерно върху основата за тарта. Прибавяме Philadelphia сместа и накрая нареждаме броколите и останалата сьомга най-отгоре. Печем за 20-30 минути.
Поднасяме със свежи листа от мента.