Необходими продукти:
150 г натрошени бисквити
40 г разтопено масло
400 г Philadelphia Light
80 г пудра захар
1 с.л. прясно изтискан лимонов сок
1 с.л. ванилова есенция
300 мл сладкарска сметана
300 г пресни ягоди
Начин на приготвяне:
Във форма с падащо дъно и диаметър 20 см поставяме хартия за печене.
Към смлените бисквити добавяме разтопеното масло, докато сместа заприлича на влажен пясък.
Прехвърляме сместа във формата и разнасяме равномерно с помощта на лъжица. Оставяме я в хладилник да се охлади за поне един час.
Докато изчакваме основата на чийзкейка да се охлади добре, започваме да приготвяме крема ─ разбиваме крем сиренето заедно с пудрата захар, лимоновия сок и екстракта от ванилия. Добавяме сметаната и разбъркваме до гладкост.
Прехвърляме готовата смес във формата и заглаждаме с шпатула. Поставеме в хладилник да стегне за поне един час.
След като чийзкейкът е стегнал добре, внимателно го изваждаме от формата и го поставяме върху чиния за сервиране.
Декорираме го с нарязани ягоди и сервирайме!