Ягодово семифредо

Необходими продукти:
За чийз крема:
175 г Philadelphia Original
200 мл подсладено кондензирано мляко
200 мл млечна сметана
1 с.л. есенция ванилия

За ягодовия сос:
200 г свежи ягоди
50 г кристална захар
1 с.л. прясно изцеден лимонов сок

За основата:
150 г шоколадови бисквити
30 г масло, разтопено

За глазурата:
200 мл млечна сметана
2 с.л. пудра захар
1 ч.л. есенция ванили
100 г свежи ягоди, за гарниране

Начин на приготвяне:
На ягодовия сос:
В малка тенджерка смесваме измитите, почистени и нарязани на четвъртинки ягоди със захарта и лимоновия сок и оставяме сместа да заври на умерен огън, като разбъркваме от време на време. Намаляваме температурата и оставяме да къкри 20 минути, или докато сосът се сгъсти, като не преставаме да разбъркваме от време на време. Махаме от огъня и охлаждаме на ледена баня.

На чийз крема:
В голяма купа разбиваме с миксер крем сиренето, подсладеното кондензирано мляко и ванилията до гладка смес. В отделна купа разбиваме млечната сметана до меки връхчета. Добавяме на части към чийз крема, като разбъркваме с шпатула отдолу нагоре. Добавяме охладения ягодов сос и внимателно разбъркваме, докато се смесят.

На основата:
В блендер или кухненски робот смиламе бисквитите, добавяме разтопеното масло и отново смиламе за кратко, до влажни трохи.

Сглобяване на семифредото:
Покриваме дъното и стените на правоъгълна форма за кекс със свежо фолио, като оставяме част от фолиото като резерв извън формата. Изсипваме крема и заравняваме.

Поръсваме с шоколадовите трохи и покриваме с оставеното в резерв свежо фолио.
Оставяме във фризера за поне 4 часа или за през нощта. Разбиваме сметаната за глазурата с пудрата захар и ванилията до меки връхчета.

Отстраняваме фолиото, което покрива основата, обръщаме семифредото в подходящ поднос и освобождаваме от формата и останалото фолио. Покриваме от всички страни с разбитата сметана и гарнираме със свежи ягоди. Поднасяме веднага.