Необходими продукти за торта с диаметър 18-20 см:
За белия шоколадов Philadelphia мус:
350 г Philadelphia Original
200 г бял шоколад
400 г млечна сметана за разбиване
10 г желатин
50 мл студена вода
За млечно-шоколадовия Philadelphia мус:
175 г Philadelphia Milka
200 млечна сметана за разбиване
5 г желатин
25 мл студена вода
За глазурата:
200 г тъмен шоколад
100 мл млечна сметана
За декориране:
200 г шоколадов дропс (или шоколадови стърготини)
Начин на приготвяне:
На шоколадовия Philadelphia мус:
Накисваме желатина в студената вода за 5-10 минути. Разтопяваме на водна баня белия шоколад, добавяме накиснатия желатин и разбъркваме до пълното му разтваряне (ако е необходимо, връщаме за кратко на водна баня).
Добавяме шоколадовата смес постепенно към крем сиренето Philadelphia Original и разбиваме до гладък крем. Разбиваме млечната сметана до меки връхчета и добавяме на части към крема, като разбъркваме с шпатула от долу нагоре до пухкав мус.
На млечно-шоколадовия Philadelphia мус:
Накисваме желатина в студената вода за 5-10 минути. Разтопяваме на водна баня накиснатия желатин, като внимаваме да не кипне. Добавяме разтопения желатин към Philadelphia Milka и разбиваме до гладък крем.
Разбиваме млечната сметана до меки връхчета и добавяме на части към шоколадовия крем, като разбъркваме с шпатула от долу нагоре до пухкав мус.
Сглобяване на тортата:
Фиксираме ринг за торти в подходяща тортена чиния на 18-20 см. Изсипваме белия мус, заравняваме, покриваме със свежо фолио и оставяме в хладилника да стегне за кратко.
Изсипваме отгоре шоколадовия мус, заравняваме, покриваме със свежо фолио и оставяме отново в хладилника за 4-6 часа, или за през нощта.
Разтопяваме на водна баня 200 г тъмен шоколад и 100 мл млечна сметана и разбъркваме до пълното им смесване.
Оставяме да се охлади и преди да започне да стяга изливаме половината от сместа върху шоколадовия мус и връщаме обратно в хладилника за 20-30 минути. Останалата част оставяме в хладилника.
След като глазурата на тортата е вече стегнала, прекарваме остър тънък нож между тортата и стените на ринга и освобождаваме от ринга. Нанасяме отстрани на тортата останалата част от глазурата и покриваме с шоколадов дропс. Съхраняваме в хладилника до сервиране.
Поднасяме охладена с любима гореща или студена напитка.