Необходими продукти за 1 суфле омлет:
3 яйца
20 г масло
1 с.л. крем сирене Philadelphia с билки
1 голяма щипка сол или на вкус
1 щипка черен пипер или на вкус
½ ч.л. пресен копър, нарязан на ситно (по избор)
Начин на приготвяне:
Разбиваме в малка купа жълтъците, пипера и крем сиренето до гладка смес.
В отделна купа разбиваме белтъците и солта на твърд сняг.
Към белтъчната смес добавяме разбитите жълтъци и внимателно разбъркваме с шпатула от долу нагоре, докато се смесят.
На средно силен огън разтопяваме в по-дълбок тиган половината от маслото, изсипваме яйчената смес и заравняваме. Похлупваме с капак и готвим 3-4 минути.
Останалото масло разделяме на две. Отстраняваме капака и с шпатула внимателно отделяме омлета от стените на тигана. Повдигаме леко с шпатула и подпъхваме едната част от останалото масло и повтаряме от противоположната страна с другата част.
Разклащаме тигана, за да се отдели омлета с помощта на маслото от дъното и поръсваме със свежия копър по избор. Приплъзваме внимателно в затоплена чиния, като прегъваме с помощта на шпатулата на две.
Поднасяме веднага със свежа сезонна салата.