Сочен шоколадов сладкиш с лешници

Необходими продукти:
100 г разтопено масло
120 мл прясно мляко
1 ч.л. есенция ванилия
20 г кафява захар
120 г брашно
100 г Philadelphia с Milka
1 ч.л. бакпулвер
1 щипка сол
360 мл вода
2 с.л. какао на прах, плюс допълнително за сервиране
75 г Philadelphia с Milka за гарниране
50 г нарязани запечени лешници за гарниране
ванилов сладолед за сервиране

Начин на приготвяне:
Загряваме фурната до 180°C или 160°C с вентилатор. Намазваме с мазнина 2-литров съд за печене с капацитет 8 чаши.

В купа пресяваме заедно брашното, бакпулвера и солта. В отделна купа смесваме маслото, млякото, ванилията, половината кафява захар и 100 г Philadelphia с Milka и разбъркваме. Добавяме сухите съставки и разбъркваме до хомогенна смес. Изсипваме в намасления съд и заравняваме.

В тенджера кипваме водата, останалата кафява захар и какаото и разбъркваме, докато захарта се разтвори. Изсипваме върху гърба на голяма метална лъжица равномерно върху тестото. Печем 35-40 минути, или докато стегне отгоре.

Изваждаме от фурната и оставяме за 15 минути на стайна температура да стегне.
Поръсваме с допълнително какао и гарнираме с останалата Philadelphia с Milka и нарязаните лешници. Поднасяме с топка ванилов сладолед.