Необходими продукти
За тестото:
200 г брашно
100 г студено масло на кубчета
1 яйце
2 с.л. студена вода
щипка сол
За пълнежа:
1 малка глава броколи (около 250 г)
150 г гъби, нарязани на тънки филийки
200 г Philadelphia Original
3 яйца
150 мл сметана за готвене
1 ч.л. сол
черен пипер на вкус
1/2 ч.л. сух риган
настърган пармезан за поръсване
Начин на приготвяне:
В голяма купа смесваме брашното, солта и маслото и разбъркваме до получаването на смес от дребни трохи. Добавяме яйцето и водата, след което омесваме тестото.
Бланшираме броколите, докато леко омекнат. Запържваме гъбите и ги подправяме. Разбиваме Philadelphia Original с яйцата и сметаната до получаването на гладка смес. Добавяме подправките. Смесваме кремообразния пълнеж със зеленчуците.
Загряваме фурната на 180°C. Разточваме тестото с диаметър около 25 см и го прехвърлете в тавичка за киш. Постиламе отгоре хартия за печене, върху която слагаме боб, за да не се надуе тестото. Запичаме за около 10 мин. След това премахваме хартията с тежестта. Изсипваме пълнежа върху основата и връщаме киша във фурната за още 30 мин. Накрая поръсваме с пармезан.
Охлаждаме, нарязваме и му се наслаждаваме с лека салата.