Пиле Салтимбока с Philadelphia

Необходими продукти:
4 бр. пилешки гърди
4 с.л. Philadelphia с билки
8 слайса прошуто
2 с.л. зехтин
200 г цели чери домати
2 бр. тиквички
1 бр. червен лук, нарязан на 8 резенчета
зелена салата за сервиране

Начин на приготвяне:
Сложете всяко парче месо поотделно в прозрачно фолио и с помощта на точилка го разстилете, докато всяко парче стане около 5 мм дебело. Подправете със сол и черен пипер от двете страни.

Изсипете 1 с.л. от крема сиренето Philadelphia с билки върху половината от всяка пилешка гърда, а след това прегънете ненамазаната половина. Увийте всяка пилешка гърда с 2 слайса прошуто, като леко ги притиснете, за да се слепят добре.

Междувременно, загрейте олио в голям тиган и добавете тиквичките и червения лук. Пържете за около 3-4 минути, докато лукът омекне и тиквичките придобият златист цвят. След това добавете чери доматите и продължете да готвите, като внимателно разбърквате. След 3-4 минути дръпнете зеленчуците от едната страна на тигана и добавете пилешките гърди. Пържете на средно силен огън по 4 минути от всяка страна, докато прошутото стане хрупкаво и пилето се приготви.

Поднесете готовото ястие в компанията на зелена салата.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *