Пилешко с орзо и спанак

Време за подготовка: 15 минути
Време за готвене: 30 минути
Порции: 6

Необходими продукти:
2 с.л. зехтин
450 г пилешки гърди
1 ч.л. сушен риган
1 ч.л. червен пипер
½ ч.л. чили на люспи
2 с.л. зехтин
сол и черен пипер на вкус
2 с.л. масло
1 глава ситно нарязан лук
4-5 скилидки, нарязан на филийки чесън
150 г паста орзо
100 мл бяло вино
175 г Philadelphia Light
350 мл зеленчуков или пилешки бульон
1 с.л. дижонска горчица
30 г настърган пармезан
100 г сушени домати в зехтин
60 г спанак
пресен риган за сервиране

Начин на приготвяне:
Разрязваме пилешките гърди на две, слагаме ги в купа и добавяме подправките. Посоляваме, подправяме с черен пипер и разбъркваме.

В широка касерола загряваме зехтина и слагаме месото с кожата надолу. Готвим 4-5 минути, докато стане златисто, обръщаме и готвим още 3-4 минути. Изваждаме в чиния и оставяме настрана.

В касеролата добавяме маслото и лука, посоляваме и готвим 2-3 минути. Слагаме чесъна и пастата и готвим още 2-3 минути, докато пастата леко потъмнее.
Наливаме виното и дегазираме тигана. Наливаме бульона, готвим 4-5 минути и прибавяме Philadelphia Light, горчицата, пармезана и нарязаните на ленти сушени домати. Добавяме спанака, разбъркваме и подреждаме пилето отгоре.

Слагаме в загрята до 200°C фурна и печем 15-20 минути.
Изваждаме от фурната и охлаждаме за 10-15 минути.
Разпределяме в чинии за сервиране и поръсваме с листа пресен риган.