Необходими продукти за 4 порции:
400 г филе сьомга без кожа
1 опаковка Philadelphia Herbs XL
2 листа бутер тесто
150 г бейби спанак
1 малка глава ситно нарязан лук
2 скилидки ситно нарязан чесън
2 с.л. зехтин
10 г настърган пармезан
40 г галета
3 с.л. ситно нарязан копър
½ ч.л. чили на люспи
сол и черен пипер на вкус
1 яйце за намазване
бял и черен сусам за поръсване
За крема:
300 г Philadelphia Herbs XL
3 ситно нарязани кисели краставички
2 с.л. каперси
сок от ½ лимон
кора от 1 лимон
2 с.л. кисело мляко
1 ч.л. горчица
Начин на приготвяне:
Загряваме фурната до 220 °C и покриваме тава с хартия за печене.
В широк тиган загряваме зехтина и запържваме лука и чесъна за 3-5 минути, докато станат златисти.
Добавяме спанака, посоляваме и подправяме с черен пипер и чили . Сваляме от огъня и охлаждаме. Прибавяме копъра, галетата и пармезана и смесваме.
Посоляваме и подправяме с черен пипер рибата.
Разрязваме всеки лист тесто на две. Намазваме едно парче тесто с 2-3 с.л. Philadelphia Herbs, в единия край поставяме парче риба и отгоре слагаме ¼ от спаначната смес.
Намазваме края на тестото с яйце и покриваме рибата с другата половина на листа тесто. Притискаме с пръсти и изрязваме излишното тесто. Подгъваме крайчетата, така че да не се отворят по време на печенето, намазваме с яйце и с остър нож правим плитки разрези в тестото. Поръсваме със сусам и печем 20-25 минути, или докато бутер тестото се разслои и стане златисто кафяво. Оставяме да се охлади за 5-6 минути и сервираме.
За крема слагаме Philadelphia Herbs в купа, добавяме лимоновите сок и кора и разбъркваме. Прибавяме киселото мляко, краставичките, копъра, каперсите и горчицата и смесваме. Държим в хладилник до момента на сервиране.
Поднасяме рибата с малко свежа салата и крем сирене.