Време за подготовка: 10 минути
Време за готвене: 5 минути
Порции: 4
Продукти за салцата:
1 авокадо
1 манго
300 г крем сирене Philadelphia с билки
½ глава червен лук
1 червено чили, нарязано на колелца
2 с.л. зехтин
сок от ½ лайм
сол на вкус
За скаридите:
500 г почистени скариди
1 червено чили, нарязани на тънки колелца
2 скилидки чесън, нарязан на тънки филийки
2 с.л. зехтин
сок от ½ лайм
30 г масло
сол и черен пипер на вкус
кориандър за сервиране
Начин на приготвяне:
В кухненски робот слагаме едро нарязания лук и чилито и смиламе. Прибавяме нарязаните на кубчета манго и авокадо, Philadelphia с билки, сол и сока от лайм и смиламе го гладка паста.
Прехвърляме в купа и оставяме настрана.
Загряваме зехтина в широк тиган. Слагаме чесъна, чилито и скаридите и готвим 1-2 минути. Посоляваме, поливаме със сока от лайм и и маслото. Разбъркваме, готвим още около минута и сваляме съда от котлона.
Разпределяме крема в купички и подреждаме скаридите по ръба на купичката. Добавяме резен лайм и поръсваме с листа кориандър.