Необходими продукти:
2 средноголеми патладжана
2 с.л. лимонов сок
1 ч.л. зехтин
4 с.л. Philadelphia Light
2 с.л. сметана
1 стрък зелен лук, накълцан на ситно
2 домата (може да се използват и изсушени)
1 скилидка чесън, наситнена
¼ ч.л. сушен риган
⅛ ч.л. черен пипер
Начин на приготвяне:
Предварително загряваме фурната до около 230°C. Подготвяме 2 плоски тавички за печене и напръскваме с незалепващ спрей за готвене.
Отрязваме краищата на патладжаните. Нарязваме патладжаните на тънки филийки (с около 5-6 мм дебелина). Нареждаме ги в предварително подготвените тавички.
В малка купа смесваме лимоновия сок и зехтина. Намазваме сместа с малка четчица върху всяка страна на патладжаните. Печем в загрятата фурна около 20 минути, като обръщаме филийките веднъж – за да станат леко златисти. Слагаме изпечения патладжан в чиния, за да изстине.
Междувременно в малка купа смесваме доматите, крема сиренето Philadelphia Light, сметаната, зеления лук, чесъна, ригана и черния пипер. Разбъркваме ги добре.
Върху всяка филийка патладжан разнасяме около 1 ч.л. от сместа равномерно. Навиваме, като започваме от по-тесния край. Нареждаме готовите рулца в подходяща чиния (можем да поднесем и с доматен сос). Приятен апетит!