Sushi Balls

Време за подготовка: 1 час
Време за готвене: 20 минути
Време за приготвяне: 10 минути
Порции: 8-10

Необходими продукти
500 г ориз за суши
1 опаковка Philadelphia Original
50 г пушена сьомга
50 г риба тон
2-3 сготвени скариди
1-2 авокадо
1 манго
½ краставица
уасаби
бял и черен сусам

За маринатата:
80 мл оризов оцет
60 г захар
20 мл вода
1 с.л. мирин
1 с.л. морска сол

Начин на приготвяне:
Измиваме добре ориза, като разбъркваме внимателно с ръка, докато водата стане напълно прозрачна. Покриваме с вода и оставяме да стои около 40 минути.
Отцеждаме и слагаме в касерола с вода в съотношение 1:1. Покриваме с капак, оставяме да заври, намаляваме котлона на най-ниска степен и варим 10 минути. Сваляме съда от котлона и оставяме ориза да стои покрит още 10 минути.
Прехвърляме в голяма неметална купа. В отделна купа слагаме всички продукти за маринатата и разбъркваме добре, докато захарта и солта се разтворят напълно.
Изливаме маринатата в ориза и разбъркваме много добре, за да поеме всяко зрънце ориз от нея.
Приготвяме продуктите за гарниране. Нареждаме мангото на тънки филийки, авокадото на филийки и кубчета, а краставицата на тънки колелца. Нареждаме рибата на кубчета, а скаридите на малки парченца.
Върху малък лист фолио за свежо съхранение слагаме лентички авокадо, манго, краставица и ги поръсваме със сусам. С мокри ръце взимаме от ориза и разстиламе върху тях. Слагаме малко от Philadelphia Original и добавяме риба, скариди или авокадо. По желание може да се добави и уасаби към някои от хапките. С помощта на фолиото завиваме ориза на топче около плънката. Стягаме добре и поставяме в чиния или плато, докато приготвим всички оризови топчета.
Внимателно сваляме фолиото и подреждаме топчетата ориз в чиния за сервиране. Поднасяме със соев сос и маринован джинджифил.