Време за подготовка: 20 минути
Време за готвене: 20 минути
Порции: 6-8
Продукти
2 патладжана, нарязани на колелца
4-5 дребни тиквички, разрязани на две
5-6 люти чушки
6-8 цветни дребни чушки
1 връзка аспержи
2 кочана сварена царевица
5-6 глави шалот, обелен и разрязан на две
За маринатата
70 мл зехтин
1 с.л. сушен риган
сол и черен пипер на вкус
За Philadelphia крема
1 опаковка крем сирене Philadelphia Light 175 г
2 скилидки пасиран чесън
3 с.л. зехтин
листа пресен риган
сол на вкус
Начин на приготвяне:
Слагаме зеленчуците в голяма купа, поливаме със зехтина и разбъркваме. Поръсваме с ригана, посоляваме, подправяме с черен пипер и разбъркваме отново. Оставяме за 10-15 минути, за да се овкусят.
Загряваме грил на средно висока температура и изпичаме зеленчуците, като обръщаме редовно, докато останат следи от грила. Чушките и аспержите готвим само, колкото да останат следи от грила, за да останат леко хрупкави.
За крема смесваме крем сиренето с чесъна, зехтина и солта. Разбъркваме добре и разпределяме в купички. Поливаме с още малко зехтин и поръсваме с листа пресен риган.
Разпределяме зеленчуците в плата и поднасяме с овкусеното крем сирене, препечен хляб, сол на люспи и пресен риган.