Кейк със спанак, крем от Philadelphia и ягоди

Необходими продукти
За блата:
150 г пресен бейби спанак
3 яйца
150 г захар
100 мл олио
200 г брашно
1 ч.л. бакпулвер
1 ванилия

За крема с Philadelphia:
200 г Philadelphia Original
200 мл течна сладкарска сметана
2-3 с.л. пудра захар
1 ч.л. ванилия или лимонова кора 

За декорация:
250 г цели пресни ягоди

Начин на приготвяне:
Загряваме фурната на 180°C с вентилатор. Измиваме и подсушаваме добре спанака. Смиляме го с пасатор или в блендер заедно с олиото.
В отделна купа разбиваме яйцата със захарта до пухкав крем. Добавяме спаначената смес и разбъркваме внимателно.
Пресяваме брашното с бакпулвера и ванилията и добавяме към сместа на части, като разбъркваме с шпатула.
Изсипваме във форма (20-22 см) с хартия за печене и печем 30–35 минути.
Оставяме блата да изстине напълно.
Разбиваме Philadelphia Original с пудрата захар и ванилията до гладък крем.
Добавяме течната сметана и разбиваме до пухкавост. Съхраняваме в хладилник.
Заливаме кейка с крема и охлаждаме още 3-4 часа. Украсяваме с целите ягоди.