Мини Павлови с Philadelphia:

Необходими съставки за 4 броя:

За меренга:
2 белтъка на стайна температура
¼ ч.ч. пудра захар
¼ ч.ч. фина кафява захар
½ ч.л. бял оцет

За пълнежa:
220 г Philadelphia Original
400 мл готварска сметана (36-40% масленост)
1 ч.ч пудра захар
1 ч.л. ванилов екстракт

За декорация:
Горски плодове по избор

Начин на приготвяне:

За меренга:
Загряваме фурната на 120°С. Разбиваме яйцата, докато се получат твърди връхчета (т.е., когато през тях прекараме нож, следите от него да остават). Бавно добавяме пудрата и кафявата захар и продължаваме да бъркаме до получаване на гъста, лъскава смес. Внимателно оцета. С лъжица разпределяме върху тавичка, покрита с хартия за печене, така че да оформим 4 кръгчета с форма на гнездо. Печем във фурната за 35 минути. След това ги оставяме да престоят поне час и половина или за цялата нощ.

За пълнежа:
Използваме студени съставки, съдове и инструменти, за да получим оптимален резултат.
Оставяме купата, която ще използваме, във фризера за 5-10 минути. След това хубаво разбиваме Philadelphia-та с миксер на средна скорост, така че да не останат никакви бучки. Бавно започваме да добавяме сметаната и бъркаме, докато получим течна смес, като отново внимаваме да не се получават бучки. Вдигаме скоростта на миксера и продължаваме да разбиваме, докато започнат да се образуват меки връхчета. Накрая добавяме пудрата захар и ваниловия екстракт и продължаваме да бъркаме до получаване на твърди връхчета.

При сервиране украсяваме с горски плодове и се наслаждаваме!