Време за подготовка: 25 минути
Време за готвене: 25 минути
Порции: 4-6
Продукти:
4 с.л. зехтин
680 г пилешки гърди, нарязани на тънки филийки
2 с.л пушен червен пипер
2 ч.л. лют червен пипер
2 ч.л. кимион
2 ч.л. сушен риган
2 с.л. масло
3 скилидки ситно нарязан чесън
1 глава лук, нарязан на филийки
3 цветни чушки калифорния, нарязани на ленти
Сол и черен пипер на вкус
8-10 пшенични или царевични питки
За сервиране:
Сирене
Кора и сок от 1 лайм
½ връзка кориандър
За халапеньо соса:
2 опаковки Philadelphia с билки
170 г паста от чушки халапеньо
Мариновани чушки халапеньо
Начин на приготвяне:
В широк тиган с незалепващо покритие загряваме 2 с.л. от зехтина. Слагаме пилето и добавяме всички подправки, заедно със сол и черен пипер на вкус.
Разбъркваме и готвим на средно силен огън 8-10 минути. Прибавяме
маслото и чесъна, готвим още около минута и прехвърляме в купа.
В същия тиган загряваме останалите 2 с.л. зехтин, слагаме лука и гответе 4-5 минути, като разбъркваме.
Добавяме нарязаните на ивички чушки, разбъркваме и готвим още 5 минути.
Връщаме пилето в тигана и разбъркваме. Сваляме съда от котлона и прехвърляме сместа в купа.
В сух тиган запичаме тортилите за няколко секунди.
За соса слагаме крем сиренето Philadelphia с билки в купа, добавяме пастата от халапеньо и разбъркваме.
Върху топлите питки слагаме от сместа с пиле и чушки, добавяме крем сиренето с халапеньо и поръсваме с малко натрошено сирене. Гарнираме с няколко листа пресен кориандър, добавяме няколко капки сок от лайм и сервираме.