Пролетна пандишпанова торта

Необходими продукти:

За крема:
480 г Philadelphia Light
220 мл готварска сметана
50 г пудра захар

За пандишпановите блатове:
200 мл рапично масло
225 г Philadelphia Original
240 мл бътърмилк
400 г захар
13 мл ванилов екстракт
480 г брашно за кекс
6 г бакпулвер
3 яйца
4 г сол
1 ч.ч. горски плодове по избор

За декорацията:
Горски плодове по избор

Начин на приготвяне:
Загряваме фурната до 180°С. Намазняваме 3 форми с диаметър 21 см. След това смесваме Philadelphia-та с олиото, яйцата, бътърмилка, захарта и ваниловия екстракт.
В отделна купа смесваме брашното, бакпулвера и солта и ги пресяваме през сито. Постепенно добавяме сухите към мокрите съставки и бъркаме, докато се образува гладка смес.
Разделяме сместа на 3 части и я изсипваме във формите. Печем тестото за 30 минути, после оставяме настрана да се охлади.
Разбиваме сметаната до твърдост. Бавно добавяме Philadelphia Light и захарта, като бъркаме през цялото време. Накрая разбъркваме горските плодове в сместа. Покриваме блатовете с крем и ги подреждаме един върху друг.
Украсяваме тортата с горски плодове по избор и се наслаждаваме!