Необходими продукти:
За плънката:
230 г Philadelphia Original
1⁄3 ч.ч. пудра захар
1 с.л. екстракт от ванилия
За френския тост:
12 филийки хляб
2 яйца
3/4 ч.ч. прясно мляко
1 ч.л. канела
1 ч.л. захар
Опционално: ягоди, кленов сироп, бита сметана
Начин на приготвяне:
Разбиваме заедно Philadelphiа-та, пудрата захар и ванилията, докато получим консистенция за мазане.
Намазваме една филийка с дебел слой от крема с Philadelphia, отгоре поставяме втора филийка и оставяме настрана.
Междувременно в малка купа разбиваме заедно яйцата, млякото, захарта и канелата. Потапяме тостовете в яйчената смес и ги овалваме добре.
Разтапяме маслото на среден огън. Печем тостовете до златистокафяво от двете страни.
Декорираме с ягоди, боровинки и/или кленов сироп.