Необходими продукти:
4 ч.л. зехтин
1 малка глава червен лук, нарязан на ситно
150 г листа бейби спанак
125 г Philadelphia Light
12 бр. чери домати
8 яйца
сол и черен пипер на вкус
2 ч.л. масло
Опционално: 8 парченца бекон
Начин на приготвяне:
Загряваме зехтин в тиган с незалепващо покритие на средна температура. Добавяме лука и задушаваме. След това прибавяме спанака и готвим, докато омекне, и за финал добавяме и Philadelphia Light.
Ако към нашия омлет решим да включим и бекон, го поставяме, заедно с чери доматите, върху тава, покрита с хартия за печене. Печем на 180°C за 10 минути.
Междувременно разбиваме белтъците, докато не получим меки връхчета. След това прибавяме жълтъците и подправяме със сол и черен пипер на вкус. Загряваме половината масло и малко от зехтина в тиган с незалепващо покритие на среден огън. Изсипваме половината яйчена смес и готвим за около 3-4 минути. Добавяме половината смес с Philadelphia и повтаряме процедурата, за да направим и втория омлет. Сервираме с бекон и домати. Сервираме веднага.