Гофрети с пълнеж от Philadelphia

Необходими продукти:
За гофретите:

2 ч.ч. брашно
2 ч.л. захар
1 ч.л. бакпулвер
1 ч.л. сол
1 ч.ч. прясно мляко
2 големи яйца
4 ч.л. масло

За пълнежа:
230 г Philadelphia Original
½ ч.ч. пудра захар

За боровинковия сос (опционално):
1 ч.ч. пресни малини
1 ч.ч. пресни боровинки
1 ч.л. царевично нишесте

Начин на приготвяне:
Първо смесваме брашното, захарта, бакпулвера и солта в голяма купа. Свесваме добре всички съставки. След това добавяме млякото, яйцата и разтопеното масло към сухите съставки и разбъркваме, докато се смесят. Оставяме настрана.

Смесваме Philadelphia-та с пудрата захар в малка купа. След като сместа е готова, я изсипваме в пош. Междувременно включваме гофретника и го напръскваме със спрей за готвене.

Изсипваме ¼ ч.ч. от сместа за гофретите в гофретника. След това изсипваме 1-2 с.л. от сместа с крема сиренето и накрая изсипваме още ¼ ч.ч. от тестото за гофретите и затваряме гофретника. Готвим за около 4-5 минути.

Опционално за боровинковия сос: Загряваме малък съд на среден огън. Добавяме малините и боровинките. С помощта на лъжица намачкваме плодовете, за да пуснат от сока. Готвим за 4-5 минути. Когато плодовете се превърнат в сос, прибавяме и царевичното нишесте и готвим за още 2 минути, докато сместа се сгъсти.