Необходими продукти:
За тестото:
300 г брашно
150 г студено масло на кубчета
4 с.л. студена вода
За пълнежа:
70 г броколи
150 г пушена сьомга, нарязана на малки парченца
Заливка:
3 яйца
2 с.л. мляко
200 г Philadelphia Light
100 г настърган кашкавал
сол на вкус
1/2 връзка копър / по желание
Начин на приготвяне:
Предварително си подготвяме фурната и я загряваме на 180°C. Приготвяме си и форма за тарт с 23 см диаметър, като ѝ поставяме хартия за печене или хубаво я намасляваме.
Пресяваме брашното и заедно с маслото разбиваме в кухненски робот / или с миксер за няколко секунди, докато сместа започне да наподобява галета. Към него прибавяме водата и разбъркваме още. Изваждаме от кухненския робот и оформяме тесто. Разточваме тестото за тарта върху набрашнена повърхност и го слагаме във формата за печене, като гледаме да има допълнителни 2-3 см, за да се оформи борд по стените на формата. Дупчим дъното с вилица и покриваме с фолио. Отгоре изсипваме боб или ориз и печем в загрята фурна за 25 минути. След това премахваме хартията за печене и боба/ориза и печем само основата за още 5 минути.
Когато основата за киша ни е опечена, вдигаме температурата на фурната до 200°C.
През това време подготвяме и заливката. Броколите ги накъсваме на розички и ги сваряваме в кипяща вода. Смесваме Philadelphia Original, яйцата и млякото в голяма купа. Добавяме сол на вкус /по желание добавяме и други подправки/ и когато броколите са сварени, ги прецеждаме.
Нареждаме половината от сьомгата равномерно върху основата за тарта. Прибавяме Philadelphia сместа и накрая нареждаме броколите, останалата сьомга и кашкавала. Печем за 20-30 минути на 200°C.
Поднасяме киша леко топъл, като може да се сервира и с пресен копър.