Тарт с кедрови ядки, тиква и Philadelphia

Необходими продукти:
320 г готово бутер тесто
500 г тиква, обелена, обезсеменена и нарязана на тънки полумесеци
1 ч.л. сушен или пресен розмарин
1 с.л. зехтин
6 с.л. Philadelphia Original
сол и черен пипер
50 г кедрови ядки, препечени
салата по избор

Начин на приготвяне:
Фурната се загрява до 200°C с вентилатор.
Голяма тава се застиля с хартия за печене. Тиквата се залива със зехтина и половината от розмарина. Подправя се със сол и черен пипер и се запича, докато омекне (около 15 минути), като парчетата се обръщат от двете страни. Тиквата се изважда и се оставя настрани.

Междувременно върху чиста и леко набрашнена повърхност се разточва бутер тестото, така че да се получи тънка основа (около 3 мм). С помощта на нож се очертават краищата на тестото (около 2 см от всяка страна). С вилица се набожда вътрешността на тестото, за да се избегне прекаленото му издигане.

Основата се пече около 15 минути, докато започне да става златиста и стените се надуят.
Готовата основа за тарта се изважда от фурната. След това се намазва с Philadelphia Original, без краищата. Отгоре се поставят полумесеците от тиквата, последвано от поръсване с препечените кедрови ядки и останалите листа розмарин. По желание се подправя допълнително с черен пипер на вкус и тартът се поставя отново във фурната за още 5-10 минути.

Тартът се сервира топъл и се гарнира със зелена салата.