Домашен кроасан със сьомга, рукола и Philadelphia

Необходими продукти за 4 сандвича:
160 г Philadelphia Original
пухкави кроасани
шепа рукола
пушена сьомга

Необходими продукти за приготвяне на кроасаните:
4 ч.ч. брашно
1⁄3 ч.ч. захар
4 с.л. суха мая
2 ¼ ч.л. сол
1 ¼ ч.ч. несолено масло, студено
1 ч.ч. прясно мляко
1 голямо яйце, разбито с лъжица

Начин на приготвяне на кроасаните:
Важна част от подготовката са домашните кроасани. Ето как да ги приготвим:

В голяма купа смесваме добре брашното, захарта, маята и солта. Нарязваме маслото на филийки и ги прибавяме към сухата смес.

Добавяме млякото и разбъркваме, докато се образува твърдо тесто. Увиваме тестото в найлоново фолио и охлаждаме за 1 час.

Върху леко набрашнена повърхност разточваме тестото, докато се получи правоъгълна форма. След като тестото ни е придобило желаната форма, прегъваме двата му края, разточваме отново и повтаряме същата процедура още 5-6 пъти. Важен момент от разточването на тестото е, че маслото трябва да запази твърдостта си. Ако в даден момент почувствате, че става по-меко, приберете го в хладилника и го охладете, докато отново стегне.

След като сме приключили с процедурата по разточване, увиваме плътно тестото и го охлаждаме за още 1 час.

След като тестото ни е добре охладено, го разделяме наполовина и разточваме всяка част с дебелина около 3 мм, като формата на тестото ни трябва да бъде правоъгълна (всеки по-малък правоълълник, който ще се получи в последствие, трябва да е приблизително 25 см на ширина и около 55 см на дължина).

След като сме подготвили тестото на по-малки правоъгълници, го разделяме на дълги триъгълници. Правим тънък разрез в долния край на тръгълника, а след това навиваме на руло от широкия към заострения край, като подпъхнем върха под кроасана.

Върху хартия за печене поставяме вече оформените кроасанчета и ги покриваме с кърпа или хартия за печене, и ги оставяме да втаса, докато удвоят размерите си (от 1 до 2 часа).

Загряваме фурната до 180°C и внимателно намазваме кроасаните с предварително разбитото яйце. Печем за около 15-20 минути, или докато придобият златист цвят.

Сглобяване на сандвича:
Разрязваме кроасаните наполовина, намазваме ги обилно с Philadelphia, добавяме руколата и пушената сьомга, и по желание подправяме със сол и черен пипер.

*Има чудесни заместители на домашните кроасани, ако не ви остане време и възможност да ги приготвите – ароматната квартална пекарна, или замразените предложения в големите хранителни вериги.