Кифлички с кайсиев мармалад, Philadelphia Milka и орехи

Време за подготовка: 1 час
Време за готвене: 20 минути
Порции: 8-10

Необходими продукти:
375 г брашно
340 г студено масло, нарязано на кубчета
1 опаковка Philadelphia Original
1 жълтък
щипка сол
1 жълтък за намазване
4-5 с.л. мармалад от кайсии
2-3 с.л. захар
1 опаковка Philadelphia Milka
120 г печени орехи, нарязани на ситно
пудра захар за поръсване

Начин на приготвяне:
В купата на кухненски блендер слагаме брашното, солта и маслото. Смиламе до получаването на трохи и прибавяме Philadelphia Original и яйцето. Смиламе отново и прехвърляме върху кухненския плот. Омесваме за кратко, оформяме на диск, завиваме с фолио за свежо съхранение и прибираме в хладилник за 30 минути.

Вадим тестото от хладилника и разделяме на 4 еднакви парчета. Оформяме на топчета, две оставяме на плота, а останалите прибираме отново в хладилника. Всяко топче трябва да разточим на кора с диаметър 30 см, намазваме с 2 с.л. кайсиев мармалад и поръсваме 2 с.л. нарязани орехови ядки отгоре. Нарязваме на 8 триъгълника и навиваме на кифлички. Подреждаме в тава, покрита с хартия за печене, намазваме с разбития жълтък и поръсваме със захар. Печем 15-20 мин. в предварително загрята до 180°С фурна, докато станат златистокафяви.

Останалото тесто разточваме на кори и всяка намазваме с Philadelphia Milka. Поръсваме с орехи, нарязваме на 8 триъгълника и навиваме на кифлички. Подреждаме в тава, покрита с хартия за печене, и намазваме с разбития жълтък. Печем 20 мин., до златисто.

Охлаждаме кифличките до стайна температура и поръсваме с пудра захар преди да сервираме.