Чийзкейк-торта с къпинов мус

Необходими продукти:
За пандишпановия блат:
2 яйца
90 г захар
60 г брашно за кекс
2 ч.л. какао
1 ч.л. ванилова есенция
щипка сол

За крема:
100 мл подсладено кондензирано мляко
300 г Philadelphia Original
11 г желатин
50 мл вода за разтваряне на желатина
2 с.л. пудра захар
270 г течна сметана 35%
400 г къпини (или друг плод по избор)

За украсaта:
Около 200 г къпини (или друг плод по избор)

Начин на приготвяне:

За основата:
Загрейте предварително фурната до 180°С. Покрийте дъното на форма с диаметър 17-19 см с хартия за печене и намазнете добре формата отвътре.

Смесете сухите съставки в купа: брашното, солта и какаото, и ги оставете настрана. Отделно, в голяма купа, разбийте жълтъците, захарта и ванилията с миксер на висока скорост, докато сместа стане гъста и кремообразна. 

В друга купа разбийте белтъците за около 5 минути, докато станат на твърд сняг. С гумена шпатула постепенно добавете сухите продукти към сместа с жълтъците. Внимателно добавете и белтъците.

Изсипете сместа във формата и печете 40-45 минути, или до пълното приготвяне на основата. Оставете блата да се охлади във формата за няколко минути и след това го прехвърлете върху решетка, докато се охлади напълно.

За крема:
Желатинът се залива със студена вода и се оставя да набъбне. Втечнява се на водна баня (без да се оставя да заври) и се оставя настрана. Крема сиренето Philadelphia Original се разбива с миксер, докато се получи гладък крем. Към него се прибавят последователно сметаната и кондензираното мляко. Когато сместа се сгъсти, се прибавя и втечненият желатин.

Накрая се добавят пасираните или нарязани къпини (или плодовете, които сте избрали за вашия чийзкейк), като се разбъркват с лъжица. Получената смес се изсипва върху основата във формата и се прибира в хладилник за една нощ.

Когато сместа се стегне, може да се прехвърли в съд за сервиране, а останалите къпини да се декорират непосредствено преди поднасяне.

Залейте с шоколадова глазура и сервирайте!