Необходими продукти:
За основата:
125 г краве масло
2 бр. яйца
1/2 ч.ч. захар
1 ч.ч. брашно
1/3 ч.ч. кисело мляко
1 ч.л. екстракт от ванилия
1 ч.л. бакпулвер
½ ч.л. джинджифил
½ ч.л. канела
За глазурата:
200 г масло
220 г Philadelphia Original
220 г маскарпоне
1 ч.л. ванилия
1 ч.ч. пудра захар (или на вкус)
щипка сол
джинджифилови меденки
Начин на приготвяне:
За основата:
Всички продукти се изваждат предварително на стайна температура. Загряваме фурната на 180°C. Маслото се разтапя на водна баня.
Брашното се пресява с бакпулвера. Разбиват се добре яйцата със захарта. Следва киселото мляко и след него маслото. Сместа се бърка енергично през цялото време. Смесват се течните съставки със сухите. Разбиват се с миксер до получаване на еднородна смес. Прибавя се и ванилията.
Сместа се разпределя по около 3/4 от обема на формичките за мъфини. Пекат се 20 минути или до готовност.
За глазурата:
През това време се приготвя кремът. Маслото се разтопява и се оставя да се охлади. Разбъркват се Philadelphia Original и пудрата захар. Добавят се маскарпонето, ванилията и солта. Бъркат се на умерена степен, докато сместа стане хомогенна. Сместа се поставя в пош и готовите мъфини се декорират, когато са изстинали напълно.
Къпкейковете се поръсват със захарни топчета и отгоре се поставят джинджифиловите меденки.