Необходими продукти
За блата:
200 мл масло
225 г Philadelphia Original
240 мл бътърмилк
400 г захар
10 мл ванилов екстракт
450 г брашно за кекс
6 г бакпулвер
3 яйца
4 г сол
За крема:
350 г Philadelphia Light
200 мл готварска сметана
40 г пудра захар
За декорация:
200 г праскови
100 г боровинки
Листа от прясна мента
Начин на приготвяне:
Предварително загряваме фурната до 180°С и намазваме дълбока, кръгла тава. Смесваме Philadelphia с маслото, яйцата, бътърмилка, захарта и ваниловия екстракт. В друг съд смесваме брашното, бакпулвера и солта, след което ги пресяваме. Постепенно добавяме сухите съставки към мокрите и разбъркваме, докато се получи гладка смес. Изсипваме в тавата и печем за 30-40 минути. Готовото тесто се определя с това, че клечката за зъби излиза чиста. Оставяме да се охлади.
Разбиваме сметаната до твърдост и постепенно добавяме Philadelphia Light и захарта, като продължаваме да разбъркваме.
Намазваме тортата с крема и я декорираме с плодове.