За мъфините:
1 ч.ч. меко масло
1 ч.ч. пудра захар
2 ч.ч. фино бяло брашно
2 ч.л. бакпулвер
1 ч.л. сол
3 големи яйца
½ ч.ч. кисело мляко
3 ч.л. ванилия
За топинга:
150 г масло (стайна температура)
150 г пудра захар
300 г Philadelphia Original XL
4 г ванилов екстракт
Начин на приготвяне:
За мъфините:
Загряваме фурната на 175°C.
Поставяме 14 броя хартиени чашки във форми за мъфини и ги омазнявам. Смесваме първо сухите съставки в голяма купа и разбиваме с миксер за няколко минути, след което слагаме и течните и смесваме до гладка смес.
След като сместа е готова, я разпределяме равномерно във формите. Печем за около 20 минути. Проверяваме дали е готова с клечка за зъби. След това ги оставяме настрани.
За топинга:
Използваме масло със стайна температура и го разбиваме с миксер. Към него добавяме захарта, Philadelphia Original XL и ваниловия екстракт. След като смесим всичко започваме да бъркаме до получаване на хомогенна смес.
Декорираме със сезонни плодове.