Морковени мъфини с Philly глазура

Необходими продукти
За мъфините:

120 мл разтопено кокосово масло
170 г кафява захар
80 г гъсто кисело мляко
2 големи яйца
1 ч.л. ванилов екстракт
300 г настъргани моркови
320 г брашно
1 ½ ч.л. сода за хляб
1 ч.л. бакпулвер
1 ч.л. канела
½ ч.л. смлян джинджифил
щипка сол

За глазурата:
1 опаковка Philadelphia Original XL
200 г меко масло
700 г пудра захар
1 ч.л. ванилов екстракт
50 мл топло прясно мляко

Начин на приготвяне:
Загряваме фурната до 175 °C. Поставяме хартиени формички в тавата за кексчета.
В голяма купа разбиваме кокосовото масло, кафявата захар, яйцата, киселото мляко и ванилията. Добавяме морковите, след това брашното, содата, бакпулвера, канелата, джинджифила и солта. Разбъркваме, докато се смесят добре.
Разпределяме тестото равномерно във формите. Печем 25-30 минути. Изваждаме и оставяме да изстине.
За глазурата с миксер разбиваме Philadephia Original Xl, докато се втвърди. Добавqme маслото и разбиваме докато стане леко и пухкаво, около 2 минути. Добавяме пудрата захар, солта и ванилията. Разбиваме, докато глазурата стане лека и пухкава, след което бавно добавяме млякото, докато достигнем желаната консистенция, може да не го използваме цялото.
Слагаме глазура върху всяко кексче и украсяваме по желание с ягодов прах, мача, пресни ягоди или ядливи цветя.